geisha-balletjes

Wat zijn Geisha balletjes?

Iedereen die wel eens een seksshop heeft bezocht heeft ze weleens gezien: Ben Wa balletjes. En anders heb je er wel over gelezen in ‘Vijftig Tinten Grijs’. Maar veel mensen vragen zich af wat je er nou precies mee moet doen en of ze wel voor voldoende plezier zorgen. En als je ze aan wilt schaffen: welke dan?

Wat zijn Ben Wa balletjes?

Ben Wa balletjes (ook wel Geisha balletjes, Birmaanse balletjes, orgasme ballen, Venus balletjes, Pleasure balls of vagina balletjes genoemd) hebben een aantal functies. Ze kunnen zorgen voor een opwindend gevoel als je ze draagt, maar (misschien zeker zo belangrijk) ze zorgen ook voor het trainen van de bekkenbodemspieren. En dat laatste is goed voor je gezondheid en voor betere seks.

Het zijn twee kleine balletjes ter groote van een knikker die aan elkaar bevestigd zijn. Meestal zijn ze hol van binnen en zit er een klein contragewichtje in dat beweegt en rondrolt om trilling te veroorzaken.

Ben Wa ballen zijn al eeuwen oud. Toch is niet helemaal duidelijk waar ze vandaan komen. In het oude China droegen Geisha’s één zo’n bal die voor extra plezier moest zorgen tijdens de seksuele daad. Later ontstonden varianten met twee ballen die met een zijden lint of een ketting aan elkaar zaten. Eind 16e eeuw heeft de Engelse zakenman Ralph Fitch ze meegenomen uit Birma (nu Myanmar). Een paar decenia later bracht ook de Italiaanse handelsreiziger Francesco Carletti ze mee van zijn trip uit Thailand. Zij beschreven dat mannen ze gebruikten als gewichtjes om de penis te vergroten.

Waar zijn ze voor bedoeld?

De balletjes zijn bedoeld om in je vagina of anus te stoppen. Als je loopt of beweegt zorgen de trillingen van het contragewichtje ervoor dat een zachte kinetische trilling voelbaar is. Ook geven ze een gevoel van ‘gevuld zijn’. Deze ‘vibe’ is bij sommige vrouwen voelbaar in de G-spot van vrouwen. Deze stimulering zorgt zelden voor een orgasme, maar als je er gevoelig voor bent kan het wel een aangenaam opwindend gevoel geven.

Ook kun je de balletjes samen gebruiken. Als je ‘Fifty Shades’ hebt gelezen, dan ken je misschien het fragment waarin Anastasia vertelt hoe Christian ze bij haar inbrengt. Heb je het boek niet gelezen, dan tref je het bewuste fragment verderop.

Ook als je niet erg opgewonden raakt van het dragen van de balletjes, heeft het zin om ze te gebruiken. Want door het dragen van de Ben Wa balletjes train je je bekkenbodemspieren. En die zijn van essentieel belang voor fijne seks, maar ook zijn ze essentieel om plas op te houden. Sterke bekkenbodemspieren verminderen de kans op incontinentie. Net als met alle andere spieren in ons lichaam kun je ze sterker maken door er oefeningen mee te doen. Met sterke spieren heb je meer controle en gevoel en daardoor krijg jij een intenser orgasme, maar ook voor je man voelt je vagina dan ‘steviger’ (je kunt hem knijpen).

Bron: http://www.nbrplaza.com/ben-wa-balletjes-gebruik-ze/